Sider

søndag 6. mars 2011

Script Frenzy 2011

Hva er Script Frenzy?
Script Frenzy er en skriveutfordring som går ut på å skrive et manus i løpet av april. Den foregår over hele verden samtidig og er gratis. Du kan skrive manus for film, TV, teater, hørespill, tegneserieroman og så videre, og det må være på minst 100 sider. Du kan skrive hvor som helst, enten hjemme hos deg selv eller i selskap med en gjeng sosiale skribenter som kommer til å møtes jevnlig gjennom hele Script Frenzy. *kremt*

Hvordan vinner jeg? Hva er premien?
Du vinner ved å skrive minst 100 sider med manus i løpet av 30 dager. Du kan selvfølgelig skrive mer hvis du vil. Det er ingen førstepremie; alle som klarer kravet er vinnere. Den herlige følelsen av å ha gjort noe så omfattende på så kort tid er premie nok for de fleste. For å få offisiell vinnerstatus må du konvertere manuset ditt til pdf-format (innebygd funksjon i de fleste skriveprogram for manus) og laste det opp på nettsiden innen 30. april er over. 

Når er det?
Script Frenzy foregår i april. All skrivingen må foregå i perioden 1-30 april for å kunne gjelde.

Hvem kan være med?
Alle! Script Frenzy er åpen for alle som vil, uavhengig av alder, sted og skriveferdighet.

Hvordan blir jeg med?
Gå til http://scriptfrenzy.org/eng/user/register og fyll ut en profil (hvis du er registrert på NaNoWriMo-sidene trenger du ikke å registrere deg på nytt, bare logg inn med brukernavn og passord derfra.) Du er herved offisielt en deltaker! 

Hva trenger jeg?
- Et skriveprogram. Du kan selvfølgelig bruke Word, men det beste er å bruke et som er beregnet på manusskriving. Nettsiden til Script Frenzy har en oversikt over mange av dem. Et godt og gratis program er Celtx, som kan lastes ned her.
- En viss idé om hvordan man skriver manus. Du kan finne hjelp på Script Frenzys Writer's Resources, eller google det. Hvis det er ønskelig at vi legger ut tips her på bloggen i tillegg, kan vi godt gjøre det.
- Motivasjon og lyst til å gjøre ting du ikke har gjort før, og som kreves en innsats for å fullføre. Det er få ting som er så herlig som å klare noe du ikke har prøvd før.
- Psykisk støtte. Når du står fast og enten mangler motivasjon eller en løsning på det siste plot-problemet, trenger du ikke å være alene om det. Du kan for eksempel gå til Script Frenzys forum, der det blant annet også finnes et norsk forum (du må være logget inn og ha valgt Europe:Norway som hjemmeregion for at linken skal virke). Det er også stor hjelp i å finne noen å skrive sammen med.

Hvorfor bør jeg bli med?
Fordi det er gøy!

Håper å se deg i april! Vil du lese mer om Script Frenzy kan du gå her. Du kan også stille spørsmål i kommentarfeltet.

Første skrivemøte i sammenheng med Script Frenzy vil bli torsdag 31.03, og mer informasjon vil bli lagt ut her når det nærmer seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar