Sider

lørdag 21. mai 2011

Nyttige nettsider

Jeg har lenge tenkt på at vi burde ha en oversikt over nyttige nettsider om skriving her på bloggen. Nå som jeg har litt fritid tenkte jeg at jeg skulle samle sammen de linkene jeg har og lage en side for det her på bloggen. Men listen blir nok ikke særlig lang om jeg bare skal bruke mine linker, så derfor trenger jeg deres hjelp.

Vi trenger nettsider som er relatert til skriving på en eller annen måte. Det kan være blogger, diskusjonsforum, bøker, tutorials og så videre. Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet da vel! (Jo flere jo bedre)

søndag 15. mai 2011

Hvordan starter det?

Hva er det som får deg til å starte på en ny historie?

Er det en karakter eller en situasjon som gir deg ideen til å skrive noe nytt? Får du ideen til en hel scene eller bare en setning?

Mitt svar er i kommentarene.

mandag 2. mai 2011

Skriveøvelse: Den Første Setningen

Den første setningene i en bok kan trekke deg inn i handlingen eller skyve deg vekk. En god første setning kan få en leser til å tilgi mange påfølgende feil, en middelmådig kan få dem til å i beste fall lese videre, mens en dårlig setning kan skyve vekk mennesker som ellers ville lest og likt fortellingen din.

Jeg sitter for øyeblikket og leser "Thanks, But This Isn't For Us", en bok skrevet av en redaktør om hvordan man skal unngå å bli refusert, og en av skriveøvelsene hun anbefaler er å skrive fem setninger som kan være den første setningen i en bok, en novelle eller en memoar. Hvis du ønsker en ekstra vanskelighetsgrad, prøv å skriv dem i sjangre du vanligvis ikke skriver i.

Post dine resultater i kommentatorfeltet :)